Caravantrends De nieuwe modellen van 2019

FRANKRIJK

Kamperen in Frankrijk is puur genieten!

SPANJE

Vakantie in Spanje... en het liefst op een camping.

PORTUGAL

Prachtige Portugese kathedralen, kastelen en kloosters

OOSTENRIJK

Fietsen door het mooie Oostenrijk

GLAMPING

Ontdek de nieuwe Camping-Village van Huttopia

FEITEN EN FABELS OVER HET RIJBEWIJS


Mag je écht een caravan trekken met alleen je B-rijbewijs?

CAMPER KIEZEN, ZO DOE JE DAT


Luxer dan ooit
Caravans weer populair

POPULAIRSTE VAKANTIEVOERTUIG


Met de camper de vrijheid tegemoet

HUREN


Gaan en staan waar je wilt... Vrijheid kun je huren!

Genieten van de natuur, prachtige routes rijden, gaan en staan waar je wilt: dat zijn de voordelen van reizen met caravan, camper of vouwwagen. Je hoeft natuurlijk niet meteen een hele kampeeruitrusting aan te schaffen. Vrijheid kun je ook huren!

Twee daagjes hier, drie daagjes daar. Een mooie route door de Alpen, een citytrip of een weekje aan het strand. Geen andere manier van vakantievieren biedt zoveel flexibiliteit. Een caravan, camper of vouwwagen plus inventaris hoef je gelukkig niet meteen te aan te schaffen. Huren is de ideale manier om kennis te maken met deze manier van vakantievieren. Het enige dat je nodig hebt is een auto met trekhaak als je met de vouwwagen of caravan op vakantie gaat. Sinds 2013 heb je in principe genoeg aan rijbewijs B, als het maximum toegestaan gewicht van de auto plus het maximum gewicht van de caravan (leeggewicht plus laadvermogen) onder de 3.500 kg blijft. De enige beperking is wat je auto mag trekken: het maximum aanhangergewicht staat op het kentekenbewijs van je auto, of je tikt even je kenteken in op www.rdw.nl.


Huurplannen? 7 tips


Vroeg boeken

Op pad in het hoogseizoen? Dan zijn campers, vouwwagens en caravans om te huren zeer gewild. Als je vast zit aan een bepaalde periode, boek dan zo vroeg mogelijk.


Maatje groter

Slim: kies een caravan of camper die een persoon groter is dan je gezinssamenstelling, dan heb je ook bij minder weer lekker de ruimte.

Extra uitrusting

De inventaris is vaak onderdeel van de huurprijs. Beddengoed, kinderzitjes of een fietsendrager zijn meestal tegen meerprijs beschikbaar. Informeer vooraf.


Verzekering

Natuurlijk is het gehuurde kampeermiddel verzekerd. Wel geldt een eigen risico, die meestal net zo hoog is als de waarborgsom. Voor schades hoger dan 1.90 meter (door takken, rotsen of bruggen) geldt soms een hoger eigen risico. Je kunt het eigen risico meestal afkopen.


Relax!

Maak reisetappes niet te lang; je hebt alles aan boord om comfortabel pauzes te houden. Of plan een extra overnachting in. Campings en camperplekken vind je op handige apps voor je smartphone.


Het hele jaar door

Op pad met de camper of caravan kan het hele jaar, zelfs in de winter. Ze zijn uitstekend geïsoleerd en beschikken over comfortabele verwarming. Je kunt zelfs op wintersport!


Wat kost dat?

In het laagseizoen huur je een vouwwagen voor zo’n 35 euro per dag, een caravan ‘doet’ zo’n 60 euro en met een camper kun je op pad vanaf een kleine 100 euro per dag. Een prima manier om uit te proberen of deze manier van vakantievieren bij je past.


"Op pad in het hoogseizoen? Dan zijn campers, vouwwagens en caravans om te huren zeer gewild. Als je vast zit aan een bepaalde periode, boek dan zo vroeg mogelijk"

KAMPEREN IN FRANKRIJK IS GENIETEN

CARAVAN - EN CAMPERNIEUWS


Nieuwe modellen luxer en lichter

AVONTUURLIJKE UITSTRALING


Van vouwwagen tot tenttrailer

INSPIRERENDE NIEUWKOMERS


Camper of caravan? Luxe of compact?

Het weer is er goed, je kunt er met de auto naartoe en de tapas zijn er heerlijk